Με Υπουργική απόφαση η χρήση ειδικών όπλων για αγριογούρουνα και λύκους


23/04/2020

Υπογράφτηκε ειδική ΚΥΑ ( Κοινή Υπουργική απόφαση ) για χρήση ειδικών όπλων αντιμετώπισης λύκων, αγριογούρουνων και άλλων άγριων ζώων που προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές αλλά και για τον έλεγχο του υπερπληθυσμού συγκεκριμένων ειδών.
Η ΚΥΑ έρχεται να αντιμετωπίσει τα όλο και συχνότερα περιστατικά της προσέγγισης λύκων, αρκούδων ( κατά τα άλλα είδη με μικρό πληθυσμό ) και ειδικά αγριόχοιρων που έχουν φτάσει να κόβουν βόλτες μέρα μεσημέρι μέσα στα βόρεια προάστια και της Αθήνας άλλα και της Θεσσαλονίκης… για τις επαρχιακές πόλεις έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Η ΚΥΑ ορίζει την άδεια για εισαγωγή και μεταφορά ειδικών όπλων, αποτρεπτικών μέσων και συσκευών εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μηχανισμών εκτόξευσης χημικών ουσιών και κάθε είδους εφοδίων βολής αυτών, για την αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης ζώων της άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές και τη διαχείριση του πληθυσμού τους.
Είναι σίγουρο πως για την εφαρμογή των νέων μέτρων πως θα ζητηθεί η συνδρομή και των κυνηγών για ακόμα μια φορά μέσω των κυνηγετικών μας οργανώσεων,
Σίγουρα είναι μια θετική κίνηση που θα λύσει αρκετά προβλήματα.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ΚΥΑ
KYA 1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ